Cedric Nunn

Cedric Nunn föddes 1957 i Nongoma i KwaZulu-Natal. Han började fotografera i början av 80-talet, mycket för att dokumentera den verklighet som apartheid skapat i Sydafrika och som han inte tyckte uppmärksammades i den internationella pressen. Han blev tidigt medlem i Afrapix och öppnade dess kontor i Durban. Han deltog i arbetet med det första demokratiska valet 1994 både genom att producera utbildningsmaterial och också genom att dokumentera själva valet på uppdrag av valkommissionen. Cedric har över åren arbetat mycket med olika NGO:s och skildrat det sydafrikanska samhället, speciellt landsbygden, och dess förändring efter apartheids fall. Från 1993 till 2007 bodde han i Johannesburg, men har nu återvänt till KwaZulu-Natal och bor i Mangete.

Hans arbeten har publicerats och ställts ut i Sydafrika och internationellt, både i separat- och i samlingsutställningar och han har själv varit kurator för ett stort antal utställningar. Under nästan 25 år arbetade han på projektet Blood Relatives. Här försökte han klarlägga sin egen bakgrund som färgad i Sydafrika. Projektet har bland annat ställts ut i en separatutställning i Constitution Hill i Johannesburg 2005.

Cedric Nunn har arbetat med utbildning och mentorskap för unga fotografer, bland annat som chef för Market Photography Workshop i Johannesburg. Han sitter också i styrelsen för Bensusan Museum of Photography i Johannesburg.